Сорти помідорів і перцю, наявні у ваговому продажу

Помідор Демидов                                                         Помідор «Демидов» відносять до середньостиглих сортів, так як від появи повних сходів до повного дозрівання плодів зазвичай проходить від 101 до 109 днів.Детермінантні штамбові кущі цих помідорів відрізняються слабкою гіллястістю. Їх висота становить від 60 до 64 сантиметрів. Вони покриті темно-зеленим листям середньої величини, що нагадують за формою листи картоплі.Сорт «Демидов» не є гібридним і не має однойменних гібридів F1. Він відмінно переносить зміни погодних умов і зберігає чудове зав’язування плодів.До хвороб ці помідори не схильні до, однак при нестачі вологи вони уражаються вершинною гниллю.Помідор «Демидов» призначений для вирощування в незахищеному грунті.Для даного різновиду помідорів характерні округлі слаборебристі плоди.У незрілому стані вони мають зелене забарвлення з темно-зеленою плямою біля плодоніжки, а після дозрівання стають рожевими. При нерівномірному зволоженні плоди можуть піддаватися розтріскування.Маса цих помідорів становить від 80 до 120 грам. Вони відрізняються чудовим смаком і добре зберігаються. Ці помідори можна знімати недозрілі і залишати дозрівати при кімнатній температурі.
Помідор Абаканський рожевий                                                                                 Помідор «Абаканський рожевий» є середньостиглим. Його період плодоношення розтягнутий, що радує садівників, а сезонна врожайність «Абаканського рожевого» вражає.Невеликі кущі помідорів цього сорту радують городників щедрим урожаєм протягом всього літнього сезону. Детермінантний сорт, помідори мають обмежений ріст.. Кущі помідору «Абаканський рожевий» середніх розмірів. Вгору вони виростають на 130 – 150 см (за умови їх вирощування в теплицях). Якщо садити їх у відкритий грунт, максимум, на що здатний помідор, – це 60 – 80 см.Листя середніх розмірів зеленого кольору. Але їх дуже мало. Це, в свою чергу, вимагає захисту помідорів «Абаканського рожевого» від сонячних променів.Помідор «Абаканський» вимагає формування і підв’язки. Формувати його рекомендується в два стебла. При сприятливих умовах кущі помідорів здатні плодоносити до 5 кг з квадратного метра Помідори сорту «Абаканський рожевий» вважаються великими, оскільки важать вони близько 200 – 300 грамів. Але при правильному догляді і вдалих умовах вони можуть набрати 500 і навіть 800 грамів.
Помідор Алка                                                          Ранній сорт помідору. Вегетаційний період — 95-105 днів. Рослина карликова, детермінантна, кущова, висотою до 60 см. Плоди червоні, форма округла до овальної, гладенькі, масою 60-80 г, без плям біля плодоніжки, вирівняні. М’якоть щільна, насичено-червоного кольору, ніжна з кислинкою. Рекомендується для використання у свіжому вигляді і всіх видів переробки.Теплолюбна культура. Віддає перевагу родючим суглинистим грунтам. Високоврожайний сорт для відкритого грунту. Оптимальна температура для росту — +20-23ºС. Помідор Алка частково партенокарпічний, завдяки чому добре зав’язує плоди в холодну і дощову погоду.
Помідор Чайка                                                                                        Чайка відноситься до середньоранніх сортів, від появи перших сходів до збору врожаю проходить 90-110 днів.Чайка — рослина детермінантна, штамбові. Кущик міцний, компактний, низькорослий (близько 70-80 см), не потребує підв`язки, вимагає помірного пасинкування.Чудово підходить для культивування у відкритому грунті. Невимогливий до догляду, добре переносить тривалу посуху і не страждає від різкого перепаду температур. Може вирощуватися в плівкових парниках і теплицях. Не піддається кореневій і вершинній гнилі, дуже рідко уражається фітофторозом.Помідори яскраво-червоного кольору-за формою дуже схожі на Дамські пальчики, подовжені, невеликого розміру;щільні, гладкі, м`ясисті, слаборебристі;відрізняються чудовим солодкуватим смаком і сильним приємним ароматом;Середня вага 50-70 гр.Шкірочка міцна, глянцева;Відмінно переносять тривале транспортування і зберігання.

Помідор Рожевий слон                                                   Рослина середнього розміру, має невеликі листочки, які поширені по всьому кущу. На одній рослині можна побачити приблизно 7-8 плодів.. Плоди представлені в темно-рожевому кольорі, округлої форми, злегка приплюснуті знизу. Один плід важить 300 гр. І ця цифра не є межею. При правильному догляді і вирощуванні можна отримати справжніх гігантів, вага яких досягає 1 кг. Ще для сорту Рожевий слон характерні відмінні смакові якості. Помідори відрізняються своїм апетитним виглядом. М’якоть у них соковита, солодка і м’ясиста. Застосовувати помідори можна не тільки у свіжому вигляді, але і для приготування салатів і консервації. По термінах дозрівання сорт відноситься до середньоранніх. Після сходів сіянців повинно пройти 110-115 днів, щоб можна було переходити до збору врожаю. Щоб отримати максимальний урожай, вирощувати рослину варто в теплиці. Звичайно, можна робити це і у відритому грунті, але тоді потрібно подбати про спеціальне укриття . Cорт відрізняється високою транспортабельністю. Навіть при тривалому перевезенні плоди не втрачають свій привабливий зовнішній вигляд і смакові якості. Висота кущів досягає 1,2-1,7 м, так що регулярно потрібно буде обривати бічні пагони, які формуються у великій кількості.

Помідор Санька                                                           Ранньостиглі помідори з назвою «Санька» широко використовують як у свіжому вигляді, так і для цільноплідної консервації або приготування помідоропродуктів. Кущі детермінантні, заввишки близько 0,5 м. Смакові і товарні якості помідорів цього сорту відмінні. Особливістю є здатність пагонів відростати після віддачі раннього врожаю з метою подальшого плодоношення, яке триває аж до заморозків.Помідори «Санька» широко використовують як у свіжому вигляді, так і для цільноплідної консервації Вирощувати помідори сорту «Санька» слід з використанням розсадного методу.

Помідор Чорний принц
Сорт середньостиглий, високоврожайний. Призначений для фермерських господарств і овочівників – любителів. Кущ напівдетермінантний, висотою до 1м. Форма плоду плоско-округла, темно-зелено-червоного кольору, масою до 200г. Плоди дуже високих смакових якостей, солодкі, м’ясисті. Використовуються в свіжому вигляді і для переробки.Середньо- стійкий до хвороб. При вирощуванні потрібна опора для куща.Рослина вибаглива до тепла, світла, вологи чутлива до внесення мінеральних добрив. Кращі ґрунти – легкі, багаті перегноєм чорноземи. Вирощують розсадним способом.
Помідор Гібрид 2 Тарасенко
Середньостиглий. Рослина заввишки 2-2,5 м, плоди круглі з характерним витянутим носиком, масою 70-90 г, щільні, соковиті, солодкі, виключно високих смакових якостей. Відмінний сорт для вживання в свіжому вигляді та консервування. Дає гарантовані врожаї навіть у прохолодне літо. Сорт характеризується стабільною врожайністю, транспортабельністю.
Помідор Ведмежа лапа                                                     Ведмежа лапа відноситься до числа сортів помідорів любительської селекції, тому опис його властивостей ґрунтується на відомостях, зібраних ентузіастами городницького справи.У південних регіонах сорт добре розвивається і плодоносить у відкритому грунті або в плівкових парниках. В районах з холодним або нестійким, різко континентальним кліматом для отримання стабільного, гарантованого врожаю Ведмежу лапу слід вирощувати полікарбонатних або скляних теплицях.Сорт не засолювальний! Великі і важкі плоди Ведмежої лапи вживають в свіжому вигляді або ж використовують їх для приготування соусів, борщових заправок, гарячих других страв і закусочних консервів Сорт високоврожайний. Навіть в умовах мізерного поливу і мінімального догляду цей помідор здатний давати за сезон вегетації до 30 кг великих, налитих соком, красивих і ароматних плодів!У середній смузі Європи перші плоди Ведмежої лапи дозрівають через 112-115 днів після посіву насіння, а на півдні це відбувається на 1,5-2тижні раніше зазначеного строку.Кущі цього помідору приносять високий урожай навіть в умовах недостатнього поливу і освітлення.Ведмежа лапа — індетермінантний помідор – висота його кущів може досягати 1,8-2,0 м, хоча зазвичай вона коливається в діапазоні 1,3-1,6 м. Рослини цього сорту потужні, густо облистнені, листові пластини великі, темно-зелені, часто картопляного типу.Середня вага плодів Ведмежої лапи 270-330 м, максимальний 800-850 гр.Вага найбільш великих плодів цього сорту може досягати 800 грам.Помідори лежкі, не схильні до розтріскування, добре переносять транспортування. Зірвані в стадії молочної стиглості помідори цього сорту успішно достигають за 1,5-2 тижні при температурі 18-25*С.Кущі Ведмежої лапи зазвичай формують у два стебла і підв’язують до горизонтальних дротяних шпалер.
Помідор Волгоградський 5/95                                           Високоврожайний пізньостиглий сорт помідорів, від повних сходів до дозрівання 116 днів. Рекомендований для вирощування у відкритому грунті, тунелях і плівкових теплицях. Відрізняються підвищеним вмістом цукрів і вишуканим смаком. Плоди цікаві універсальністю використання : вони одні з найкращих для усіх видів консервації і приготування свіжих салатів. Призначений для вирощування в усіх зонах України.
ПомідорКібіц                                                                             Сорт помідорів «Кібіц» відрізняють ранні терміни визрівання, хороша врожайність і смачні плоди. Він відноситься до детермінантих сортів. Кущ може виростати до 80 см. Термін визрівання 100-110 днів з моменту посіву насіння.Сорт стійкий до комплексу захворювань, особливо до фітофтори, що робить його особливо привабливим. Вважається польським сортом. Може вирощуватися у відкритому грунті і в теплиці. «Кібіц» має невеликі плоди, м`ясисті подовженої форми;Середня вага одного помідору — 50-60 гр.Завдяки своїй щільності добре транспортується і зберігається — в прохолодному місці — до 1 місяця;Особливість сорту — дружне визрівання плодів, приблизно одного розміру, що є цінною якістю для цільноплідного консервування.Середня врожайність — 3,5 кг з куща.Добре переносить густу посадку, що дозволяє отримати більший урожай з1 кв. м.
Помідор Бичаче серце рожеве                                                                                      Помідор Бичаче серце рожеве — високорослий кущ помідорів, який можна вирощувати як в теплицях, так і у відкритому ґрунті. З моменту появи паростків необхідно чекати 130 днів, щоб плоди почали дозрівати. Колір плоду — малиново-рожевий, а форма — серцеподібна. Врожайність одного куща — 7-10 кг. Вага одного помідора — до 100 г. Кущ — високий (до 2 м).
Помідор Хурма                                                                 Помідор Хурма відрізняється потужним стеблом і високою, завдяки чому досягається хороша стійкість в період літньої спеки. У плівковому укритті (де, зокрема, і рекомендують вирощувати ці помідори) кущі досягають висоти 1, 5 м, в городі — 80 см. Період дозрівання плодів середній, врожайність — 3-4 кг з куща. Хурма володіє прекрасними якостями салатних помідорів: щільна шкірка — не розтріскуються, добре переносять тривале зберігання і перевезення; мала кількість насіння всередині плоду; соковита і м’ясиста м’якоть; приємний смак; велика кількість каротину в складі і не багато органічних кислот — можна використовувати в дієтичному харчуванні; яскраво-оранжевий колір — відмінна прикраса столу. Плоди помідора Хурма недостатньо малі, щоб їх можна було солити або консервувати цілком, проте вони смачні, коли їх переробляють в подрібненому вигляді. Варто відзначити один важливий нюанс — при перезріванні помідори сорту Хурма стають кислими.
Помідор Мікадо рожевий                      Ранньостиглий, плоди дозрівають вже на 90 — 95 день після появи паростків. Рослина велика і високоросла, висота куща може досягати від 1,5 до 2,5 метра. Листя за формою дуже нагадують картопляні, мають темно-зелений колір. Підходить для вирощування на відкритих ділянках і в теплицях. Помідори «Мікадо чорний», «жовтий», «червоний» і «рожевий» є найбільш популярними. Відрізняються вони виключно своїми відтінками, догляд за кожним видом той же, а їх смакові характеристики дуже схожі.Стиглий помідор важить 250 — 300 грам, має округлу плоску форму, трохи ребристу. Найбільші плоди у рожевого «Мікадо», їх вага досягає 400 – 500 грам. Шкірка помідорів середньої щільності, м’якоть соковита, пружна, має солодкуватий смак. Один кущ помідорів «Мікадо» дає до 8-9 плодів.Сорт нестійкий до грибкових захворювань. В цілях профілактики фітофторозу за 7 днів перед посадкою розсади у відкритий грунт її обробляють бордоською рідиною.
Помідор Волове Серце                                                Помідоровий кущ сорту Волове Серце має, притаманну індетермінантним сортам характеристику. Кущі, можуть рости до безкінечності, у висоту. Такі рослини здатні, в умовах теплиці, плодоносити більше року. На стеблах розташовуються понад 40 кистей плодів, але не одночасно. Всі сорти бажано формувати у два стебла і прищипувати точку росту, обмежуючи висоту куща.Вирощувати його можливо у теплиці і на відкритих грядках.Висота, до якої виростають помідори Волове Серце, коливається на позначці в 120см. Кожен плід важить близько 300гр Помідори зберігаються недовго.
Помідор Ріо гранде                                                       Ранній сорт детермінантих помідорів для відкритого і закритого грунту, плоди однорідні, м’ясисті, дуже щільні, оригінальної сливовидной форми. Середня маса плодів 110-115 гр. довго зберігаються. Відрізняються підвищеним вмістом цукрів і вишуканим смаком. Плоди цікаві універсальністю використання : вони одні з найкращих для усіх видів консервації та приготування свіжих салатів.Призначений для вирощування в усіх зонах України.
Помідор Лагідний                                             Ранньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до початку збору — 113-115 днів. Кущ детермінантний, прямостоячий, висотою 50-52 см. Плоди сливоподібні, темно-червоного кольору, масою 50-80 г. Рекомендується для споживання у свіжому вигляді і переробки, вважається одним з кращих сортів для консервування. Транспортабельний. Відрізняється дружнім достиганням плодів. Врожайність 8-9 кг/м2.Сорт середньостійкий до хвороб.
Помідор Флора
Середньоранній сорт для відкритого грунту. Вегетаційний період 105-108 днів. Рослина детермінантна, кущ заввишки 50 см Плід червоного кольору, плоскоокруглої форми, щільний. Вага плоду 100-110 грам. Дуже смачний в консервації.
Культура тепло і світлолюбна. Вирощувати розсадою або висівом насіння в грунт. Посів насіння на глибину 1-1 ‚5 см Висадка розсади у віці 50-60 днів. Вимагає легких родючих грунтів. Добре реагує на добрива.
Помідор Кемпбелл 33                                                            Помідор «Кемпбелл 33». Дуже ранній, детермінантний сорт 70-80 днів. Призначений для вирощування у відкритому грунті. Кемпбелл дуже продуктивний сорт помідора. Дає червоні плоди округлої форми, вагою до 180 г. Цей сорт виведений для вирощування в холодних погодних умовах без втрати якості продукту. Сорт стійкий до захворювань VF (вертицильоз і фузаріоз). Збір врожаю триває з липня по вересень. Загальна врожайність досягає 11 кілограмів з метра квадратного.
Помідор Ріо Фуего
Помідор Ріо Фуего є детермінантний, середньораннього терміну дозрівання. Помідори починають дозрівати в другій декаді липня і плодоносять до самих заморозків, приносячи хороший урожай.Деякі городники вважають, що плодам не вистачає соковитості, але це легко компенсується хорошим смаком і неповторним ароматом. Сорт відрізняється високою плодючістю, селекція його належить голландцям. Рослина невисока і компактна, вона не вимагає багато місця і площі.Рекомендується вирощувати помідор безрозсадним методом в умовах відкритого грунту. При дотриманні всіх умов агротехніки з кожного куща можна отримати до 15 кг помідор. Кущ у даного сорту середній, його висота не перевищує 70 см. При формуванні кущів потрібно залишати кілька стовбурів, на кожному з яких утворюється зав’язь. Таким способом підвищується врожайність помідорів.Плоди дозрівають через 4 місяці після посіву. Помідори відрізняються високою щільністю, що дуже зручно при їх транспортуванні,довгасті, формою нагадують вершки, з загостреним носиком;невеликого розміру, в довжину не більше 8 см;середня маса — 110 гр.Висока концентрація цукру і відмінний смак зробили помідори Ріо Фуего незвичайно популярними, їх можна вживати у свіжому вигляді і консервувати.

Перець Асті Червоний                                                                         Ранній, високоврожайний сорт солодкого перцю. Період дозрівання ― 95 днів від висадки розсади. Призначений для вирощування у відкритому грунті. Висота куща 50-70 см. Плоди кубовидної форми, чотирикамерні, в технічній стиглості — зеленого, а в біологічній — насичено-червоного кольору, масою 200-250 г. М’якоть соковита, солодка, з товщиною стінки 7-9 мм. Сорт має відмінний солодкий смак і дружне дозрівання плодів. Стійкий до хвороб. Використовується в домашній кулінарії: для консервування і споживання у свіжому вигляді.
Перець солодкий Гурме                                            Середньоранній (120-130 днів), великоплідний сорт. Кущ прямостоячий, висотою 60-80 см. Плоди гарні, ефектні, циліндрично-кубовидної форми, товщина стінки 7-9 мм та вагою 150-300 г.
Перець солодкий Іоланта Середньоранній, високопродуктивний сорт. Кущ напіврозкидистий, висота 55-65 см. Плоди плоско-округлі, помідороподібні, злегка ребристі, товщина стінок 8-10 мм. маса плоду 200-230 г. Плодоносить до середини осені.
Перець солодкий Отрум Белл                             Середньоранній сорт. Плоди кубовидно-подовжені, 3-4-х камерні. Достигають на 95-100 день після висадки розсади. Рослина міцна з великими плодами до 350 г. Плоди мають товсту соковиту стінку, дуже високі смакові якості, довго зберігають зовнішній вигляд і блиск. Вирощують в теплицях і у відкритому грунті.
Перець Марконі Ред                                                             Чудовий італійський сорт. Середньостиглий (100-115дней), високоврожайний, солодкий, ароматний, соковитий.Рослина висотою 50-60 см. На одному кущі формується 12-15 плодів конічної форми довжиною 18-20см, з тонкою шкіркою. Товщина стінки 3-4мм.

перець Каліфорнійське диво        характеризується середньою висотою кущів і середньою стиглістю. Висота рослин варіюється від п’ятдесяти до сімдесяти сантиметрів. Плоди дозрівають через сто двадцять-сто тридцять днів з моменту посіву насіння.Плоди великі, кубовидної форми,  вагою від вісімдесяти до ста шістдесяти грам. М’якоть м’ясиста, пружна, покрита щільною і гладкою шкіркою. Товщина стінок може досягати восьми міліметрів.У процесі росту плоди мають зелене забарвлення, в стиглому вигляді перці стають яскраво-червоними.Сорт Каліфорнійське диво відрізняється від інших видів специфічним смаком і солодкістю плодів. Тому плоди вживають не тільки у свіжому вигляді, їх використовують для приготування різних страв, салатів, фарширування, соусів і консервування.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *